U OVOM GRADU U SRBIJI SU NAJJEFTINIJI STANOVI: Evo za koliko može da se kupi jedan od 50 KVADRATA
Stan, Foto: Profimedia

nekretnine

U OVOM GRADU U SRBIJI SU NAJJEFTINIJI STANOVI: Evo za koliko može da se kupi jedan od 50 KVADRATA

Majdanpek je centar jeftinih stanova u Srbiji

Objavljeno:

Na internetu se mogu pronaći stanovi u Majdanpeku po ceni od 18.000 evra, i to za čak 50 kvadratnih metara. Sudeći po oglasima, jasno je da je ovo okvirna cena stanova, što je veoma prihvatljivo za džep mnogih, a visina plate u ovom mestu je samo dodatni bonus.

Naime, mnogima je na pomen Majdanpeka prva asocijacija rudnik Majdanpek, što opravdava deo "visokih pata". Kada je Borski rudnik bakra, 1961. godine, uveliko navršavao šestu deceniju, dobio je kao pojačanje novi rudnik u Majdanpeku, tada najveći i najmoderniji u Evropi.

U Majdanpeku je popisano 14.663 stanovnika, a skoro četvrtina radi upravo u rudniku. Ipak, pitanje koje se samo nameće jeste, "šta je u ponudi osim rudnika u ovom gradu?".

Na osnovu ponuda na internetu, možemo zaključiti da se u Majdanpeku nalazi "Fabrika bakarnih cevi", "JKP Majdanpek", kao i brojne radnje i prodavnice koje traže prodavce, ipak, ponuda je ograničena, te je glavno svetlo upravo na rudniku.

Što se tiče stanova, na internetu se mogu pronaći dvosobni stanovi, kvadrature oko 50 kvadratnih metara koji se kreću po ceni od 15.000 do 20.000 evra. Na prvu, ovo je sasvim prihvatljivo za mali grad, ali ako se uzme u obzir da je visina plate u pomenutom gradu oko 92.132 dinara, jasno je da su ponude veoma prihvatljive.

U oglasu na koji smo mi naišli navodi se da se prodaje dvosoban stan od 50 kvadrata u ulici Kapetanska na trećem spratu. Stan sadrži veliku dnevnu sobu, spavaću sobu, kuhinju sa trpezarijom, terasu, kupatilo i hodnik.

Kako se, takođe, navodi stan je i dalje u otkupu, tako da se mesečno plata 7.000 evra u ratama rudniku, a ostalih 11.000 je u kešu.

Podsetimo, prema zvaničnim podacima opštine koje imaću najveću platu su, ako se izuzmu Beograd i Vojvodina, Bor, Majdanpek i Kuršumlija. Prosečna zarada u Boru je 101.254 dinara, u niškoj Medijani 100.994, u Majdanpeku 92.132 i u Kuršumliji 91.521 dinara.

Bonus video:

03:11

NOTAR ODBIO VOLJU 80-GODIŠNJAKA DA OSTAVI STAN BRATU IAKO JE IMAO DOKAZ DA JE SVESTAN! Njegovi izdržavaoci u problemu!

(Espreso/Telegraf Biznis/Dubravka Jovanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.